Salata de rosii cu branza
PrinteazaSalata de rosii cu branza
Ingrediente:
- 6 rosii mari
- 1 ceapa rosie de marime mijlocie
- 100 g branza feta sau branza cu mucegai
- sare
- piper negru
- ulei de masline
- otet balsamic
- 1 lingurita de zahar
- 20 g de seminte de susan
- 2-3 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se spala rosiile se taie felii potrivite si nu foarte subtiri. Se asaza pe un platou, se taie ceapa solzisori si se pune pe deasupra rosiilor.
Ceapa rosie da o aroma speciala acestei salate si pe deasupra este si putin dulce, deci ii intregeste gustul special.
Branza feta sau cea cu mucegai se taie cubulete si se asaza asimetric peste rosii.
Intr-un castron, se prepara sosul de salata. Putin ulei de masline se amesteca cu sare, piper, o lingurita de zahar brun sau obisnuit si cateva picaturi de otet balsamic.
Sosul se serveste optional cu salata de rosii. Se orneaza cu busuioc si seminte de susan si se serveste cu paine prajita sau lipie.
Salata de rosii cu branza
Pofta buna!
O salata de rosii foarte simpla si gustoasa. Merita incercat.