Salată de roşii cu ceapă şi busuioc proaspăt
PrinteazaSalată de roşii cu ceapă şi busuioc proaspăt
Ingrediente:
- 1 ceapă (de preferat eşalotă sau ceapă roşie)
- 600 g roşii bine coapte
- frunze proaspete de busuioc
- 1 lingura otet balsamic
- 3 linguri ulei de măsline
- o jumatate linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- o jumatate linguriţă piper, proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Intr-un bol mic, prepară vinegreta din oţet balsamic, ulei, zahăr, sare si piper.
Adaugă ceapa tocată mârunt si lasă să stea timp de 5 minute pentru a se îmbiba de lichid, într-un bol larg, taie roşiile în felii sau sferturi şi toarnă deasupra vinegreta.
Ornează cu busuiocul şi serveşte cu pâine crocantă.
Salată de roşii cu ceapă şi busuioc proaspăt
Pofta buna!