Salata de rosii cu ceapa si patrunjel
PrinteazaSalata de rosii cu ceapa si patrunjel din: rosii, ceapa, patrunjel, ulei, otet, sare, piper.
- 4 roşii de mărime medie
- 1 ceapă veche mare sau 6-8 fire de ceapă verde
- legătură pătrunjel
- 1 lingură ulei
- 1 lingură oţet
- sare
- opţional: piper măcinat
Mod de preparare:
Roşiile se taie în rondele groase de circa 0,5 cm. Rondelele se aşază într-un singur strat, pe un platou întins. Peste ele se presară ceapa şi pătrunjelul tăiate mărunt.
Se stropesc apoi rondelele cu sosul realizat din ulei, oţet (diluat) şi sare. Dacă platoul nu este suficient de larg, deasupra primului rând de rondele se poate aşeza un alt rând, preparat la fel.
Peste platoul cu salată se poate presăra brânză rasă (de preferat parmezan sau şvaiţer).
Pofta buna!