Salata de rosii cu feta
PrinteazaSalata de rosii cu feta din: feta, salata, rosii, smantana, rachiu, boia, ulei, lamaie.
- 200 g brânză feta
- 1 salată
- 4 roşii
- 100 ml smântână
- 2 linguri rachiu de prune
- 1 linguriţă de boia dulce
- ulei
- lămâie
Mod de preparare:
Se prepară un sos vinegretă bine piperat. Se spală bine salata, frunză cu frunză. După ce s-a scurs, se rupe fâşii ceva mai mari. Roşiile se taie în felii subţiri. Se adaugă puţin ulei, sare şi piper.
Brânza se rade şi se omogenizează treptat cu smântână, la sfârşit, adăugându-se rachiul de prune şi boiaua dulce (paprika).
Pe platoul de servire se aşază mai întâi salata verde, stropită cu puţin sos vinegretă, deasupra se pun feliile de roşie, apoi brânza.
Se amestecă înainte în momentul servirii.
Pofta buna!