Salata de rosii cu ierburi
PrinteazaSalata de rosii cu ierburi din: rosii, ceapa, busuioc, paine, unt, ulei, ierburi.
- 3 roşii
- 1/2 ceapă roşie
- busuioc verde
Pentru crutoane:
- 5 felii de pâine
- 100 g unt
- 100 ml ulei de măsline
- 1 1/2 linguriţă sare
- 1 /2 linguriţă pudră de usturoi
- amestec de ierburi aromatice uscate
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Se amestecă untul topit şi răcorit cu 100 ml ulei, sare, usturoi şi ierburi. Se toarnă treptat peste cubuleţele de pâine şi se amestecă. Se răstoarnă crutoanele în tavă şi se rumenesc la cuptor.
Se pun într-un bol cubuleţe de roşii, ceapa şi busuiocul tocate; se adaugă şi crutoane, se amestecă bine, se lasă 5 minute şi se poate servi.
Pofta buna!