Salata de rucola cu busuioc
PrinteazaSalata de rucola cu busuioc din: rucola, rosii, ceapa, busuioc, otet, ulei, piper.
- 4 mâini de frunze proaspete de rucola
- 12 roşii mici, tăiate în jumătate
- 4 cepe verzi, tăiate
- 4 crenguţe de busuioc proaspăt
- oţet balsamic şi ulei de măsline de calitate superioară
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Clătiţi cu atenţie frunzele de rucola intr-o strecurătoare deasupra unui castron cu apă rece. Scuturaţi frunzele de apă şi ştergeţi-le cu un şervet.
Aşezaţi frunzele în patru farfurii şi puneţi deasupra jumătăţile de roşii, cepele verzi tăiate şi crenguţele de busuioc. La servire, asezonaţi cu oţet balsamic şi ulei de măsline, după gust, apoi măcinaţi piper negru deasupra.
Această salată e delicioasă atunci când e servită împreună cu felii calde şi crocante de pâine ciabatta, iar ca să faceţi în aşa fel ca totul să arate ca o masă în regulă, adăugaţi bucăţi de somon afumat, şuncă tăiată subţire sau pui afumat – ori avocado pentru varianta vegetariană.
Pofta buna!