Salata de rucola cu jambon si solzi de parmezan
PrinteazaSalata de rucola cu jambon si solzi de parmezan din: frunze de rucola, jambon spaniol, seminte de pin, ulei de masline, otet din vin, sare, piper, parmezan ras foarte fin, faina.
Ingrediente:
- frunze de rucola
- 12 felii subtiri de jambon spaniol
- 1 lingura de seminte de pin
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de otet din vin
- sare
- piper
Pentru pesmetii in forma de „solzi”:
- 100 g de parmezan ras foarte fin
- 1 lingura de faina
Mod de preparare:
Pregatiti mai intai pesmetii: amestecati intr-un castron parmezanul cu faina. Puneti la foc mediu o tigaie din teflon.
In tigaia calda, adaugati preparatul cu lingura, la distante potrivite, si lasati sa se coaca 2-3 minute, apoi intoarceti usor „solzii” cu o paleta subtire si mai lasati-i inca un minut.
Scoatefi „solzii”, modelati-i, folosind un tavalug, si lasati-i sa se intareasca. Spalati frunzele de rucola, zvantafi-le si puneti-le intr-o salatieră.
Turnaţi oţetul într-un castron, adăugaţi sarea, piperul, amestecaţi, adăugaţi uleiul şi omogenizaţi.
Intr-o tigaie, fără ulei, rumeniţi seminţele de pin câteva minute, apoi lăsaţi-le să se răcească, aşezându-le pe un şerveţel. In momentul servirii, turnaţi sosul pe frunzele de rucola şi amestecaţi.
Pe farfurii, aşezaţi aceste frunze, presăraţi seminţele de pin, puneţi deasupra feliile de jambon, adăugaţi „solzii” de parmezan şi serviţi imediat.
Salata de rucola cu jambon si solzi de parmezan
Pofta buna!