Salata de rucola cu piept rece de rata

Printeaza

Salata de rucola cu piept rece de rata din: piept de rata, rozmarin, usturoi, otet, ulei, sare, piper, masline, rucola, parmezan, vinegreta.

Ingrediente:Salata de rucola cu piept rece de rata

  • 4 bucăţi piept de raţă cu piele
  • 5 crenguţe de rozma­rin
  • 3 căţei de usturoi pisaţi
  • 150 ml oţet de Sherry
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 24 măsline negre fără sâmbure
  • 100 g salată rucola
  • 50 g felii subţiri de parme­zan
  • vinegretă (gata prepa­rată)

 

Mod de preparare:

 

Se crestează pe diagonală bucăţile de piept de raţă, pe partea cu pielea. Se pun într-un vas rozmarinul şi usturoiul, iar deasupra lor se aşează carnea, cu partea cu piele în sus. Se amestecă oţetul de Sherry, 3 linguri de ulei de măsline şi condimentele şi se toarnă peste carne.

Bucăţile de piept de raţă se lasă timp de 4 ore la marinat, după care se scot din marinadă. Seîncingîn tigaie cele 2 linguri de ulei rămase şi se prăjeşte carnea. Se toarnă peste carne mari-nada şi măslinele şi se prăjeşte totul timp de încă 5 minute, după care se lasă la răcit în folie transparentă, împreună cu măslinele.

Se taie carnea în felii groase de 1 cm şi se aşează împreună cu măslinele pe frunzele de rucola. Peste carne se pun feliuţele de parmezan şi se toarnă vinegreta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.