Salata de rucola cu piept rece de rata
PrinteazaSalata de rucola cu piept rece de rata din: piept de rata, rozmarin, usturoi, otet, ulei, sare, piper, masline, rucola, parmezan, vinegreta.
- 4 bucăţi piept de raţă cu piele
- 5 crenguţe de rozmarin
- 3 căţei de usturoi pisaţi
- 150 ml oţet de Sherry
- 5 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- 24 măsline negre fără sâmbure
- 100 g salată rucola
- 50 g felii subţiri de parmezan
- vinegretă (gata preparată)
Mod de preparare:
Se crestează pe diagonală bucăţile de piept de raţă, pe partea cu pielea. Se pun într-un vas rozmarinul şi usturoiul, iar deasupra lor se aşează carnea, cu partea cu piele în sus. Se amestecă oţetul de Sherry, 3 linguri de ulei de măsline şi condimentele şi se toarnă peste carne.
Bucăţile de piept de raţă se lasă timp de 4 ore la marinat, după care se scot din marinadă. Seîncingîn tigaie cele 2 linguri de ulei rămase şi se prăjeşte carnea. Se toarnă peste carne mari-nada şi măslinele şi se prăjeşte totul timp de încă 5 minute, după care se lasă la răcit în folie transparentă, împreună cu măslinele.
Se taie carnea în felii groase de 1 cm şi se aşează împreună cu măslinele pe frunzele de rucola. Peste carne se pun feliuţele de parmezan şi se toarnă vinegreta.
Pofta buna!