Salata de salau cu cartofi
PrinteazaO reteta de salata de file de salau cu sare, cartofi, piper, boia, lamaie, unt, cascaval, lapte, foaie de dafin, patrunjel si ciuperci.
- 800 g file de salau
- sare
- 600 g cartofi
- piper
- boia
- 2 lamai
- 30 g unt
- cascaval ras
- o canita de lapte
- o foaie de dafin
- patrunjel
- 100 g ciuperci fierte sau din conserva
- o foaie de salata
Mod de preparare:
Bucatile de peste se curata, se spala si se pun sa fiarba in apa, cu putin sare si o foaie de dafin. Se lasa 20 de minute, iar apoi se scot feliile de peste si se pun in sita sa se scurga.
Se curata cartofii, se spala si se taie felii ca pentru piure, se pun la fiert cu apa si cu sare si se lasa 30 de minute. se scrug de apa si se impart in doua. Jumatate se fac piure, iar cealalta jumatate se fac nature.
Dupa ce s-a racit pestele, se curata de oase, se desface in fasii subtiri si se pregateste cu sare, piper, si zeama de la o lamaie. O parte dinc artofi se pregatesc cu putin unt, sare, cascaval ras si patrunjel si se amesteca usor cu pestele.
Pe un platou, se aseaza salata de peste si foaia de salata. Se orneaza cu piure, peste care se presara boai de ardei. Se pun 2-3 fire de patrunjel, ciupercutele si rondele de lamaie, pentru a da un aspect apetisant salatei.
Poftă bună!