Salata de scoici cu fenicul
PrinteazaSalata de scoici cu fenicul din: scoici, laptuca, coada de telina, bulb de fenicul, vin alb sec, oţet din vin, ulei de arahide, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg de scoici
- 1 lăptucă
- 1 coadă de ţelină
- 3 bulbi de fenicul
- 1/2 de pahar de vin alb sec
- 1 lingură de oţet din vin
- 3 linguri de ulei de arahide
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi scoicile, amestecându-le sub jet de apă rece sau lăsându-le la macerat timp de minimum o oră, într-o salatieră umplută cu apă sărată, după care scurgeţi-le.
Puneţi-le într-o tigaie împreună cu vinul alb, cu un vârf de cuţit de sare şi puţin piper. Acoperiţi tigaia şi Iăsaţi-le să fiarbă 5 minute, timp în care scoicile se deschid.
Curăţaţi şi spălaţi salata. Indepărtaţi coaja bulbilor de fenicul, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe lung, în felii subţiri. Spălaţi coada de ţelină şi tăiaţi o în bucăţi de jumătate de centimetru.
Intr-un castron, preparaţi vinegreta din ulei, oţet, sare, piper. Păstraţi câteva cochilii întregi pentru ornament şi scoateţi restul scoicilor din cochilie.
Intr-o salatieră, amestecaţi frunzele de salată, feliile de anason, bucăţile de ţelină şi scoicile.
Stropiţi cu vinegreta şi amestecaţi din nou. Aşezaţi salata pe farfurii, ornaţi cu cochiliile întregi şi serviţi imediat.
Salata de scoici cu fenicul
Pofta buna!