Salata de sfecla cu carnaciori
PrinteazaSalata de sfecla cu carnaciori din: sfecle, hrean, carnaciori, patrunjel, ulei, smantana, mustar cu hrean, sare, piper, lamaie.
- 3 sfecle roşii mici (din soiul lung)
- 1 rădăcină mică de hrean
- 2 cârnăciori semiafumaţi
- 2 fire pătrunjel verde
- 3 linguri ulei
Pentru sos:
- 100 g smântână
- 1 lingură muştar cu hrean
- sare
- piper negru măcinat
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Speli sfecla şi o fierbi bine până se înmoaie, apoi o cureţi de coajă şi o tai fâşii subţiri. Prăjeşti cârnăciorii în ulei încins şi îi tai în bucăţi mici. Amesteci sfecla cu 1 lingură de hrean ras şi cârnăciorii tăiaţi şi o pui în salatieră.
Separat, amesteci smântână cu muştarul, sare, piper şi zeamă dfe lămâie după gust şi torni sosul peste sfeclă. Garniseşti cu felii de cârnaţi, verdeaţă tocată şi puţin hrean ras deasupra.
Serveşti salata cu cartofi natur sau legume sotate.
Pofta buna!