Salata de sfecla cu cartofi si carne
PrinteazaSalata de sfecla cu cartofi si carne
- 150 g sfeclă fiartă
- 100 g cartofi fierti
- 150 g friptură de porc sau vită fără os
- 2 cepe
- 1 ardei gras roşu sau gogoşar
- 2 ouă răscoapte
- 1 castravete acru
- 1 castravete crud
- 250 g maioneză
- 2 linguri verdeaţă tocată (mărar şi tartion)
- 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
- oţet diluat cu apă
Mod de preparare:
Ceapa o cureţi, o tai mărunt şi o fierbi în oţet diluat, apoi adaugi şi cartofii tăiaţi rondele. Rece, acest amestec îl pui în mijlocul unui platou.
Sfecla o cureţi, o tai cubuleţe, o amesteci cu friptura şi castraveţii, tăiate toate cubuleţe, cu ardeiul tăiat fâşii fine şi cu maioneza, verdeaţa şi boiaua de ardei.
Compoziţia rezultată o aranjezi pe platou împrejurul cartofilor şi decorezi cu rondele de ouă şi felii de castravete crud.
Pofta buna!