Salata de sfecla cu legume
PrinteazaSalata de sfecla cu legume din: morcovi, cartofi dulci, sfecla rosie, untisor, pudra de curry, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, piper, ulei de masline, otet de vin, busuioc.
- doi morcovi
- doi cartofi dulci
- doua sfecla rosii
- doua legaturi untisor
- pudra de curry
- o lingura seminte de dovleac
- o lingurita de seminte de susan
- sare
- piper
- ulei de masline
- 3 linguri de otet de vin
- busuioc uscat
Mod de preparare:
Sfeclele roşii se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele şi se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură cu oţet. Când este fiartă, se scurge de apă, se taie cubuleţe şi se pune într-un castron împreună cu restul de oţet şi două linguri cu ulei.
Se presară sare şi piper, se amestecă şi ste introduce la rece pentru 20 de minute. Cartofii dulci şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie bastonaşe. Se pun într-un bol mai mare şi se presară seminţele de dovleac şi cele de susan, se adaugă o linguriţă de pudră de curry, sare şi piper după gust.
Se toarnă trei linguri cu ulei, se presară o lingură de busuioc uscat şi se amestecă totul. Se pun într-o tavă, se introduc în cuptor şi se coc la foc potri¬vit 25-30 de minute sau până când morcovii pot fi pătrunşi cu dinţii unei furculiţe.
Se servesc fierbinti, cu salata de sfela rosie amestecata cu untisor.
Salata de sfecla cu legume
Pofta buna!