Salata de sfecla rosie cruda cu hrean
PrinteazaSalata de sfecla rosie cruda cu hrean din: sfecla rosie, hrean, patrunjel, otet, sare.
- 1 bucată sfeclă roşie de mărime medie
- 2-3 rădăcini de hrean
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 linguri ulei
- 2 linguri oţet
- sare
Mod de preparare:
Sfecla şi hreanul se curăţă bine de coajă şi se spală. Se rad apoi (sfecla printr-o râzătoare mare, iar hreanul printr-una mică) şi se amestecă într-o salatieră (castron). Se adaugă sarea şi sosul format din oţet (diluat) şi ulei. Salata se serveşte după cel puţin 15 minute de la pregătire.
Tot atunci se adaugă (opţional) pătrunjelul tocat mărunt.
Mulţi bucătari şi/sau gurmanzi folosesc la această salată sfeclă fiartă, sau coaptă în cuptor, pe care o consideră mai gustoasă şi care este mai uşor de ras (pe o râzătoare mică). Prin fierbere sau coacere sfecla îşi pierde însă cea mai mare parte din vitamine şi, după părerea noastră, nici nu câştigă în gust.
Pofta buna!
Foarte buna salata de sfecla cu hrean, si una din cele mai sanatoase salate
Si mie-mi place salata de sfecla cu hrean