Salata de sfecla rosie cruda cu hrean

Printeaza

Salata de sfecla rosie cruda cu hrean din: sfecla rosie, hrean, patrunjel, otet, sare.

Ingrediente:Salata de sfecla rosie cruda cu hrean

  • 1 bucată sfeclă roşie de mărime medie
  • 2-3 rădăcini de hrean
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Sfecla şi hreanul se curăţă bine de coajă şi se spală. Se rad apoi (sfecla printr-o râzătoare mare, iar hreanul printr-una mică) şi se amestecă într-o salatieră (castron). Se adaugă sarea şi sosul format din oţet (diluat) şi ulei. Salata se serveşte după cel puţin 15 minute de la pregătire.

Tot atunci se adaugă (opţional) pătrunjelul tocat mărunt.

Mulţi bucătari şi/sau gurmanzi folosesc la această salată sfeclă fiartă, sau coaptă în cuptor, pe care o consideră mai gustoasă şi care este mai uşor de ras (pe o râzătoare mică). Prin fierbere sau coacere sfecla îşi pierde însă cea mai mare parte din vitamine şi, după părerea noastră, nici nu câştigă în gust.

 

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Angela Constantin

    Foarte buna salata de sfecla cu hrean, si una din cele mai sanatoase salate

  2. Si mie-mi place salata de sfecla cu hrean

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.