Salată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca
PrinteazaSalată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca din: sfecla rosie, sare, ceapa, otet de mere, supa, piper, ulei de nuci, portocale, salata verde si nuci.
- 400 g sfecla rosie
- sare
- 2 cepe
- 5 linguri otet de mere
- 100 ml supa
- piper
- 5 linguri ulei de nuci
- 2 portocale
- 300 g salata verde
- 50 g nuci tocate
Mod de preparare:
Se curăţă sfecla şi se fierbe în apă cu sare 30-45 min., în funcţie de mărime. Se scoate şi se trece prin jet de apă rece. Se decojeşte folosind mănuşi, deoarece sucul pătează. Se taie rădăcinile bucăţi. Se curăţă ceapa şi se adaugă. Se amestecă oţetul cu supă, sare, piper şi ulei.
Se spală o portocală cu apă fierbinte şi se taie fâşii fine de coajă. Se decojesc ambele portocale şi se scot felii. Se amestecă împreună cu 2/3 din cantitatea de marinată şi sfecla roşie. Se lasă să se pătrundă 30 min.
Se spală frunzele de salată, se curăţă şi se amestecă împreună cu restul de marinată. Se servesc cu salata de sfeclă roşie. Se ornează cu coajă de portocală şi miez de nucă.
Salată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca
Pofta buna!
Uau, ce bine arata salata de sfecla rosie