Salata de sfecla rosie cu macrou si zmeura
PrinteazaSalata de sfecla rosie cu macrou si zmeura din: sfecle rosii, macrou marinat, iarba-grasa (agurijoara) sau vlastare de spanac, zmeura (proaspata sau congelata), castraveciori acri, ulei din seminte de struguri, mustar, marinata (de la macrou), dulceata de zmeura, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 sfecle rosii, fierte
- 360 g de macrou marinat
- 150 g de iarba-grasa (agurijoara) sau vlastare de spanac
- 100 g de zmeura (proaspata sau congelata)
- 2-3 castraveciori acri
Pentru sos:
- 4 linguri de ulei din seminte de struguri (preferabil)
- 1 lingura de mustar
- 2 linguri de marinata (de la macrou)
- 1 lingurita de dulceata de zmeura
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati sfecla, taiati-o in rondele sau in forma de bastonase si puneti-o intr-o salatiera. Scurgeti rulourile de macrou, pastrand putina marinata, iar apoi aranjati-le pe o farfurie.
Tocati castraveciorii si puneti-i impreuna cu sfecla. Taiati rulourile in bucati si adaugati-le in salatiera.
Preparaţi sosul: puneţi toate ingredi entele într-un borcan gol, cu o lingură cu apă, închideţi capacul şi agitaţi pentru a omogeniza bine sosul. Verificaţi condimentarea.
Spălaţi şi curăţaţi iarba-grasă (sau spanacul) şi zvântaţi-o. Puneţi-o în salatieră, adăugaţi sosul şi amestecaţi cu grijă. Ornaţi cu zmeură şi serviţi.
Salata de sfecla rosie cu macrou si zmeura
Pofta buna!
Foarte buna salata de sfecla cu macrou