Salata de sfecla rosie, fasole boabe si morcovi
PrinteazaSalata de sfecla rosie, fasole boabe si morcovi: sfecla rosie, fasole boabe, morcov, ceapa rosie, ulei de masline, otet de mere, miere de albine, sare, piper, ceapa verde.
- 2 bucăţi mici de sfeclă roşie
- 150 g fasole boabe (fiartă în casă sau din conservă)
- 1 morcov potrivit
- 1 ceapă roşie
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet de mere (sau 1 lingură oţet balsamic)
- 1 linguriţă miere de albine
- sare
- piper
Ingrediente decor:
- 3-4 codite de ceapă verde
Mod de preparare:
Speli sfecla bine, cu un burete, sub jet de apă rece. O aşezi într-o oală cu apă rece şi un praf de sare. O fierbi circa 20 minute, până poate fi uşor străpunsă cu furculiţa. Scurgi apa, cureţi sfecla de coajă, o tai cubuleţe şi o aşezi într-o salatieră.
Poţi adăuga şi morcovul la fiert, alături de sfeclă (sau îl poţi fierbe separat). Procedezi şi cu morcovul la fel după ce a fiert.
Adaugi în salatieră aproximativ o jumătate dintr-o conservă de fasole boabe, scursă de zeamă, (sau fasole fiartă special) şi o ceapă roşie, tăiată felii subţiri.
Separat, amesteci într-un castronaş ulei de măsline, otet de mere (sau otet balsamic),1linguriţă de miere, sare şi piper, după gust.
Asezonezi cu sosul obtinut ingredientele din salatieră, amesteci uşor pentru a nu le zdrobi, decorezi cu codiţe de ceapă verde tăiate rondele şi serveşti salata cu felii de pâine rumenită.
Salata de sfecla rosie, fasole boabe si morcovi
Pofta buna!