Salata de sfecla rosie fiarta
PrinteazaSalata de sfecla rosie fiarta din: sfecla rosie, otet, usturoi, sare, pulbere de semine de in.
- 6-9 sfecle roşii mici
- 2 linguri cu oţet
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- pulbere din seminţe de in
Mod de preparare:
Spălaţi sfeclele cu o perie moale şi puneţi-le să fiarbă în oala sub presiune sau coaceţi-le în cuptor atunci când faceţi pâine.
Fierberea se face într-o oră în oală sub presiune şi într-o oră şi jumătate în vas emailat. Se fierbe cu vasul acoperit. Când furculiţa pătrunde în legumă, sfeclele se scot şi se răcesc. Curăţaţi de coaja subţire de deasupra, daţi pe râzătoare 4 sfecle, săraţi uşor, adăugaţi usturoi tocat şi oţet îndoit cu apă.
Scobiţi sfeclele rămase şi umpleţi-le cu salată de crudităţi sau cu orice fel de amestec aveţi. Puneţi în salată şi miezul sfeclelor trecut pe râzătoare. Aşezaţi sfeclele umplute pe un platou, înconjuraţi cu miezul de sfeclă pregătit cu oţet şi usturoi.
Serviţi lângă mâncăruri de legume bine scăzute sau cartofi prăjiţi. Fiind pregătită din legumă fiartă, salata de sfeclă poate primi deasupra o lingură cu pulbere din seminţe de in (hrana vie) care nu-i schimbă gustul.
Pofta buna!