Salată de sfeclă roşie I

Printeaza

Salată de sfeclă roşie I 

Ingrediente:Salată de sfeclă roşie

  • sfeclă
  • sare
  • hrean sau chimion
  • oţet
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se coace sau se fierbe sfecla, se curăţă, dacă este mare se taie în lung în 4 sau în 6 şi apoi cu un cuţit cu lama ondu­lată se taie în folii subţiri, se presară puţină sare, apoi se aşază alternativ un rînd de sfeclă şi un rînd de hrean dat pe râzătoare măruntă. Se toarnă deasupra oţet.

Această salată este mult mai bună, dacă a fost prepa­rată cu o zi înainte de a fi servită. Se ţine într-un borcan închis ermetic. Cînd se serveşte, se adaugă puţin ulei.

Salata de sfeclă se mai poate prepara înlocuind hrean-ul cu chimion, care se presară peste feliile de sfeclă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.