Salată de sfeclă

Printeaza

Salată de sfeclă

Ingrediente:Salată de sfeclă

  • 5 sfecle roşii
  • 1 rădăcină hrean
  • 1 pahar otet

 

Mod de preparare:

Alegem sfeclă lungă, roşie, nu prea mare. Spălăm sfeclele de ţărînă. Nu tă­iem coada şi vîrful, ca să nu se scurgă zeama din ele şi să nu-şi piardă culoa­rea. Punem sfeclele la copt (se pot fierbe, însă nu sînt atît de gustoase).

După ce s-au copt, le curăţăm, îndepărtînd părţile arse. Tăiem feliuţe subţiri, pe care le pu­nem într-o farfurie. Presărăm sare şi tur­năm oţetul. Apoi, pe o râzătoare deasă, radem hreanul ţinut înainte 1—2 ore în apă rece şi curăţat de coajă.

Pregătim un borcan de sticlă. Aşezăm un rînd de sfeclă şi un rînd de hrean pînă se umple borcanul. Cu o lingură de lemn gustăm şi potrivim sarea.

Inchidem borcanul bine cu un dop de sticlă sau îl legăm cu celofan. Salata de sfeclă se păstrează 10—15 zile, iar dacă se pune la rece, chiar o lună.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.