Salată de sfeclă
PrinteazaSalată de sfeclă
- 5 sfecle roşii
- 1 rădăcină hrean
- 1 pahar otet
Mod de preparare:
Alegem sfeclă lungă, roşie, nu prea mare. Spălăm sfeclele de ţărînă. Nu tăiem coada şi vîrful, ca să nu se scurgă zeama din ele şi să nu-şi piardă culoarea. Punem sfeclele la copt (se pot fierbe, însă nu sînt atît de gustoase).
După ce s-au copt, le curăţăm, îndepărtînd părţile arse. Tăiem feliuţe subţiri, pe care le punem într-o farfurie. Presărăm sare şi turnăm oţetul. Apoi, pe o râzătoare deasă, radem hreanul ţinut înainte 1—2 ore în apă rece şi curăţat de coajă.
Pregătim un borcan de sticlă. Aşezăm un rînd de sfeclă şi un rînd de hrean pînă se umple borcanul. Cu o lingură de lemn gustăm şi potrivim sarea.
Inchidem borcanul bine cu un dop de sticlă sau îl legăm cu celofan. Salata de sfeclă se păstrează 10—15 zile, iar dacă se pune la rece, chiar o lună.
Pofta buna!