Salată de spanac a la sevillane
PrinteazaSalată de spanac a la sevillane
- 1 kg de spanac proaspăt
- puţin ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi mărunţiţi
- o linguriţă de boia dulce
- o linguriţă de chimion praf
- 350 g de năut fiert (păstraţi puţină zeamă din timpul fierberii)
- câteva picături de oţet balsamic
- 2 ouă fierte bine şi feliate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregatiti spanacul: îndepărtaţi cozile frunzelor şi mărunţiţi-le. Opăriţi 30 de secunde şi scurgeţi în strecurătoare. Incălziţi puţin ulei de măsline într-o tigaie şi căliţi usturoiul mărunţit. Adăugaţi boia iute şi chimionul. Amestecaţi bine.
Incorporaţi spanacul şi năutul, apoi turnaţi câteva picături de oţet balsamic şi puţină zeamă în care a fiert năutul. Căliţi totul timp de 3-5 minute, amestecând încontinuu. Adăugaţi sare şi piper.
Serviţi în farfurii individuale. Stropiţi cu un pic de ulei de măsline şi decoraţi cu ouăle fierte tari, feliate.
Pofta buna!