Salata de spanac cu tortelini

Printeaza

Salata de spanac cu tortelini

Salata de spanac cu tortelini

Ingrediente:

  • 500g tortelini cu branza
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 200g spanac proaspat
  • 150g cascaval
  • 150g costita afumata
  • 4-5 linguri de ulei
  • 4 linguri de otet de vin
  • sare, piper proaspat macinat,
  • 2-3 felii de paine neagra
  • smantana sau suc de rosii (optional)
  • verdeata

Preparare

Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu un praf de sare şi se lasă atât cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

Costiţa se taie cubuleţe şi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu 2 linguri de ulei, iar pâinea se taie cubuleţe şi se rumeneşte în uleiul rămas de la costiţă. Spanacul proaspăt se curăţă, se spală şi se lasă la scurs pe un grătar.

Intr-un castron mai mare se pun costiţa prăjită, crutoanele,spanacul proaspăt, tortelini şi ceapa tocată mărunt peste care s-a presărat un praf de sare. Se amestecă uşor şi se serveşte cu un dresing făcut din restul de ulei şi oţet. Se acoperă şi se lasă puţin deoparte.

Deasupra se rade caşcaval, iar cine doreşte mai poate adăuga câte o lingură de smântână sau suc de roşii condimentate după gust cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt.

Salata de spanac cu tortelini

Salata de spanac cu tortelini

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine salata de spanac. Imi place spanacul, la fel si urzicile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.