Salata de spanac si branza cu capsuni
PrinteazaSalata de spanac si branza cu capsuni din: sparanghel verde, sare, cimbru, frunze de spanac, capsuni, ceapa, ulei de masline, paine integrala, piper, branza de capra, miere, otet.
- 500 g sparanghel verde
- sare
- 1 fir cimbru
- 250 g frunze tinere de spanac
- 250 g caspuni
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei de masline
- 1 felie paine integrala
- piper
- 4 felii branza de capra (circa 300 g)
- 5 linguri miere
- 2 linguri otet
Mod de preparare:
Se spala sparanghelul, se decoje$te in treimea inferioara si se curata de capetele lemnoase. Se opareste 3 min. in apa cu sare si se scurge. Cuptorul se incinge la 200° C. Se spala cimbrul, se rup frunzulifele. Se curata spanacul si capsunile.
Se toaca ceapa si se caleste Tntr-o lingura de ulei. Se taie cuburi painea si se adauga inauntru, impreuna cu cimbrul. Se calesc, se sareaza si se pipereaza. Se asaza branza intr-o forma termorezistenta si se repartizeaza dea- supra cuburi de paine. Se stropeste cu miere si se coace la cuptor 5 min.
Capsunile se taie felii. Se aaza pe farfurii, impreuna cu spanacul si sparanghelul. Se amesteca otetul cu sare, piper, miere si 2 linguri ulei. Se stropeste salata. Se asaza deasupra branza si se serveste.
Salata de spanac si branza cu capsuni
Pofta buna!