Salata de sparanghel cu frigarui de pui
PrinteazaO reteta de salata de sparanghel cu frigarui de pui din: pulpe superiaore de pui, praz, supa, sos de soia, zahar brun, sparanghel, pastai de mazare, ulei, sare, zahar, suc de lamaie, wasabi si otet de vin alb.
- 1,2 kg pulpe superioare de pui sau piepti de pui (fara oase si piele)
- 2 fire subtiri de praz
- 200 ml supa
- 120 ml sos de soia
- 2 linguri zahar brun
- 1 kg sparanghel alb
- 250 de pastai de mazare mange-tout
- 7 linguri ulei
- sare
- zahar
- 4 linguri vin de orez
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita pasta wasabi
- 1 lingurita otet de vin alb
Mod de preparare:
Se taie partea verde de la tijele de praz, apoi se cresteaza la un capat, se spala si se taie felii groase de circa 1,5 cm. Se infig pe tepuse de lemn fasii de carne alternand cu bucatele de praz; se aseaza intr-o forma plata. Se pune la fiert supa cu sos de soia si zahar burn, pana ce se topeste zaharul.
Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se toarna peste frigarui cat este calda inca; se acopera si se lasa sa se marineze 30 minute.
Se decojeste sparanghelul, se taie capetele si se taie tijele oblic in bucati de circa 4 cm lungime. Se taie pastaile de mazare in doua, pe lung. Se incing 2 lingurid e ulei si se prajesc inautri portii succesive de sparanghel si mare 3 minute.
Se adauga sare si zahar; se aseaza pe o tava si se lasa sa se raceasca. Intr-o salatiera se amesteca vinul de orez cu suc de lamaie, wasabi, otet, 3 linguri ulei, sare si zahar. Se adauga sparanghel si amzare si se amesteca.
Se scot frigaruile din amrinata si se frig intr-o tigaie grill cu putin ulei timp de 8-10 minute. In acest timp se ung cu marinata.
Salata de sparanghel cu frigarui de pui
Poftă bună!