Salată de sparanghel cu ouă
PrinteazaO reteta de salata de sparanghel cu oua din: oua, sparanghel verde, piept de curcan, rosii, ceapa verde, otet din vin rosu, piper negru si ulei de masline.
- 8 ouă
- 700 sparanghel verde
- sare
- 250 g piept de curcan din saramură, tăiat felii groase
- 400 g roşii mici
- 2 leg. ceapă verde (partea verde)
- 5 lingurite oţet din vin roşu
- piper negru măcinat
- 8 lingurite ulei de măsline
Mod de preparare:
Se fierb ouăle tari, se răcesc brusc cu apă rece, se curăţă şi se taie în bucăţi nu prea mici. Sparanghelul se curăţă şi se fierbe 10 minute înainte în apă sărată. Apoi se scoate, se lasă să se scurgă şi se taie în bucăţi de I cm lungime.
Pieptul de curcan se taie cuburi. Roşiile se curăţă de codiţe. Ceapa verde se taie în bucăţi mai mari şi împreună cu ouăle, sparanghelul, carnea de curcan şi roşiile se pun într-un castron.
Se amestecă oţetul cu sarea şi cu piperul până se dizolvă sarea. Se adaugă uleiul şi se bate tare cu telul. Sosul marinat obţinut astfel, se toarnă peste salată, se amestecă bine mixtura şi se lasă 20 de minute să se întrepătrundă.
Salată de sparanghel cu ouă
Poftă bună!