Salata de telina cu castane si mar
PrinteazaSalata de telina cu castane si mar din: telina, castane curăţate de coajă (la conservă sau la borcan), măr acru, sos tartar, smântână groasă, lămâie (pentru suc), hasmaţuchi, piper.
Ingrediente:
- 250 g de ţelină rasă (la pungă)
- 250 g de castane curăţate de coajă (la conservă sau la borcan)
- 1 măr acru
- 1 borcănel cu sos tartar
- 2 linguri de smântână groasă
- 1/2 de lămâie (pentru suc)
- 4 fire de hasmaţuchi
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi sosul tartar şi smântână într-o salatieră, apoi piperaţi.
Adăugaţi ţelina, amestecaţi şi puneţi compoziţia deoparte, pentru ca ţelina să se frăgezească, între timp, spălaţi mărul, ştergeţi-1 şi tăiaţi-1 în cubuleţe, fără să-l curăţaţi de coajă.
Pentru a nu se înnegri, stropiţi-1 cu sucul de la o jumătate de lămâie stoarsă. După aceea, puneţi cubuleţele în salatieră, împreună cu ţelina.
Adăugaţi castanele (pe care le veţi tăia în două, dacă sunt prea mari) şi amestecaţi cu grijă. Ornaţi cu fire de hasmaţuchi şi serviţi imediat.
Salata de telina cu castane si mar
Pofta buna!