Salata de telina cu maioneza si iaurt
PrinteazaSalata de telina cu maioneza si iaurt din: piept de pui, telina, mar, lamaie, gogosari, sare, ou, ulei, mustar, patrunjel, iaurt.
- 1 piept de pui fiert
- 2 ţeline mijlocii
- 1 măr
- 1/2 lămâie
- 2 gogoşari muraţi
- sare
- 1 gălbenuş fiert
- 1 cană cu ulei
- 1 lingură cu muştar
- 2 tije de pătrunjel
- 2-3 linguri cu iaurt sau smântână
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi ţelinele şi mărul, apoi daţi pe răzătoarea mare o ţelină, stropiţi cu zeamă de lămâie, combinaţi cu ţelina rămasă. Amestecaţi în castron adânc ţelina şi mărul şi turnaţi peste amestec 1/2 din maioneză.
Faceţi maioneza din gălbenuşul fiert trecut pe răzătoarea mică, amestecat cu muştar şi frecat cu ulei pus treptat. Lucraţi cu lingura de lemn mişcând-o doar într-un singur sens. Săraţi puţin, subţiaţi cu iaurt sau smântână.
Tăiaţi pieptul de pui cuburi mici, amestecaţi cu ţelina şi cu gogoşarii tăiaţi subţiri. Adăugaţi restul de maioneză.
Omogenizaţi, neteziţi cu lama cuţitului amestecul, decoraţi cu tije de pătrunjel spălate şi uscate în şerveţel. Lăsaţi la rece.
Serviţi salata ca aperitiv sau ca fel de mâncare lângă pâine neagră şi vin alb.
Pofta buna!