Salata de telina cu mere si piept de pasare
PrinteazaO reteta de salata de telina cu mere si piept de pasare din: telina, mere, ulei, oua, piept de pasare, lamaie, sare si piper.
- 1 kg ţelină
- 5-6 mere
- 5 linguri ulei
- 2 ouă
- 250 g piept fiert de pasăre
- 1 lămâie
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Ţelina se spală, se curăţă şi se taie julien. Se pune într-o salaticră şi se amestecă cu puţină zeamă de lămâie şi puţină sare, până ce devine elastică. Se adaugă merele, curăţate de coajă şi sâmburi, tăiate felii subţiri.
Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se amestecă bine. Pieptul de pasăre fiert se taie în fâşii subţiri şi se adaugă în salatieră. Dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud, frecate cu ulei adăugat treptat, se pregăteşte un sos care se toarnă deasupra. Se sărează şi se piperează, după gust.
Poftă bună!