Salata de telina cu nuca
PrinteazaSalata de telina cu nuca din: nuci, telina, branza, maioneza, pasta de rosii, vin, sare, piper, ulei, mustar.
- 250 g miez de nucă pisat
- 200 g ţelină
- 100 g brânza sărată uscată
- 5 linguri maioneză
- 1 lingură pastă de roşii
- 1 lingură vin
- sare
- piper
- muştar
- ulei
- 1 salată verde
Mod de preparare:
Ţelina se curăţă şi se taie în cubuleţe, apoi se amestecă bine cu miezul de nucă. Brânza se zdrobeşte bine şi se amestecă cu maioneza şi pasta de roşii.
Din muştar, ulei şi vin îndoit cu apă se face un sos, care se amestecă bine cu brânza, până la omogenizarea perfectă.
Salata se spală bine, se elimină partea tare şi se pune într-un castron. Se aşază deasupra nucile amestecate cu ţelina şi brânza şi se toarnă sosul deasupra.
Pofta buna!