Salata de telina cu piept de pui si maioneza
PrinteazaSalata de telina cu piept de pui si maioneza din: piept de pui, telina, mar, lamaie, gogosari, sare, oua, ulei mustar, patrunjel, iaurt sau smantana.
- 1 piept de pui fiert
- 2 ţeline mijlocii
- 1 măr
- 1/2 lămâie
- 2 gogoşari muraţi
- sare
- 1 gălbenuş fiert
- 1 cană cu ulei
- 1 lingură cu muştar
- 2 tije de pătrunjel
- 2-3 linguri cu iaurt sau smântână
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi ţelinele şi mărul, apoi treceţi pe răzătoarea mare o ţelină, stropiţi cui zeamă de lămâie, combinaţi cu ţelină rămasă.
Amestecaţi în castron adânc ţelima şi mărul şi turnaţi peste amestec 1/2 din maioneză.
Faceţi imaioneza din: gălbenuşul fiert trecut pe răzătoarea mică, amestecat cu muştar şi frecat cu ulei pus câte puţin.
Lucraţi cu lingura de lemn mişcând-o numai intr-un singur sens. Săraţi puţin, subţiaţi cu iaurt sau smântână.
Tăiaţi pieptul de pui cuburi mici, amestecaţi cu ţelină şi cu gogoşarii tăiaţi subţiri. Adăugaţi restul de maioneză.
Omogenizaţi, neteziţi cu lama cuţitului amestecul,, decoraţi cu tije de pătrunjel spălate şi uscate în şerveţel. Lăsaţi la rece.
Serviţi salata ca aperitiv sau ca un fel de mâncare lângă pâine neagră şi vin alb.
Pofta buna!