Salata de telina fiarta cu masline si busuioc
PrinteazaSalata de telina fiarta cu masline si busuioc din: telina, ulei, otet, masline, marar, busuioc, boabe de mustar.
- 1 ţelină mare sau 2 ţeline mijlocii
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu oţet
- 10-14 măsline fără sâmburi
- 6-8 tije de mărar sau 1 linguriţă cu busuioc uscat şi fărâmiţat
- 1 lingură cu boabe de muştar măcinate
Mod de preparare:
Spălaţi ţelina folosind o perie moale pentru a înlătura resturile de pământ şi puneţi să fiarbă în apă caldă cât s-o acopere.
Fierbeţi leguma la foc potrivit 20 min, aptoi răciţi-o şi curăţaţi-o de coajă. Tăiaţi ţelină beţişoare, strângeţi în castron adânc ţelină şi măslinele fără sâmburi, condimentaţi cu sare, busuioc tocat, ulei (de măsline, boabe de muştar măcinate şi oţet de vin sau de mere.
Amestecaţi folosind două furculiţe – de jos în sus, decoraţi cu mărar tocat, serviţi imedliat lângă felii de pâine prăjită.
Pofta buna!