Salata de ţiri
PrinteazaSalata de ţiri
- 10 ţiri
- 5 legături mărar verde
- ulei
- oţet
- piper (boabe) după gust
Mod de preparare:
Batem ţîri cu un ciocan de lemn pe amîndouă părţile, apoi îi frigem pe un grătar la jar domol (sau pe spuză ori pe plita încinsă). Observăm să nu se pîrlească şi îi rumenim pe amîndouă părţile. Apoi îi punem în cuptor să se păstreze fierbinţi, pentru curăţat.
Dacă nu se curăţă bine, îi punem din nou pe grătar. Scoatem pieliţa cu cuţitul. Tăiem capul şi codiţa, îi desfacem şi scoatem şira spinării. Carnea se desprinde în şuviţe, ca nişte fîşioare sau aşchii subţiri (cu cît sînt mai subţiri, cu atît salata iese mai frumoasă).
Pe măsură ce curăţăm ţîrii, îi punem într-un castron cu oţet. Punem mărar tînăr (numai frunzuliţele) peste ţîri. Adăugăm ulei de salată, după gust. Aranjăm ţîrii într-o salatieră şi îi lăsăm cîteva ore la rece, pentru ca să se îmbibe bine, şi servim la începutul mesei.
Pofta buna!