Salata de toamna cu rucola
PrinteazaSalata de toamna cu rucola din: cartofi, rosii, lamaie, otet, dovlecei, praz, ceapa, vanata, rucola, ulei de masline, sare de mare, piper.
- 10 cartofi mai mici
- 10 roşii cireaşă
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
- 1 linguriţă oţet balsamic
- 2 dovlecei feliaţi sau 1 dovlecel şi 1 vânătă
- 2 fire de praz verde
- 2 fire ceapă verde
- 1 mână de rucola
- 2 linguri ulei de măsline
- sare de mare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Cartofii îi fierbi în apă cu puţină sare, după care îi cureţi de coajă. Prăjeşti roşiile în ulei de măsline şi păstrezi uleiul. Pui cartofii într-un bol şi îi stropeşti cu uleiul de la roşii, zeama şi coaja rasă de la lămâie. Adaugi şi oţetul balsamic.
Ungi cu ulei dovlecelul şi vânătă feliate subţire, precum şi prazul şi ceapayerde tăiate pe lung în două, apoi fripte pe grătar.
Combini toate legumele cu cartofii şi roşiile, pui rucola ruptă fâşii,stropeşti cu ulei de măsline, sare, piper şi e gata salata!
Salata de toamna cu rucola
Pofta buna!