Salata de toamna (varianta)

Printeaza

Salata de toamna

Ingrediente:Salata de toamna

  • 250 g sfeclă roşie
  • 1 conopidă mică
  • 1 lămâie
  • 2 cartofi
  • 1/2 ţelină
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2-3 roşii
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 linguri ulei
  • 1 dovlecel
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi sfecla, conopida, cartofii şi dovlecelul, le tai şi le amesteci pe fiecare sepa­rat cu sos vinegretă (2 linguri ulei, 1/2 lingură oţet, sare, piper şi o lingură apă, turnate într-un pahar şi bătute cu furculiţa).

Razi morcovul şi ţelina. Tai ceapa, toci pătrunjelul. Aşezi salata într-o salatieră astfel: la mijloc conopida, împre­jur morcovul ras stropit cu ulei, iar pe margine restul legume.

Peste roşiile tăiate felii pui ceapa, iar ţelina o amesteci cu puţină maioneză, cu care decorezi apoi şi conopida. Presari pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.