Salata de toamna (varianta)
PrinteazaSalata de toamna
- 250 g sfeclă roşie
- 1 conopidă mică
- 1 lămâie
- 2 cartofi
- 1/2 ţelină
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2-3 roşii
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel
- 4 linguri ulei
- 1 dovlecel
- sare
Mod de preparare:
Fierbi sfecla, conopida, cartofii şi dovlecelul, le tai şi le amesteci pe fiecare separat cu sos vinegretă (2 linguri ulei, 1/2 lingură oţet, sare, piper şi o lingură apă, turnate într-un pahar şi bătute cu furculiţa).
Razi morcovul şi ţelina. Tai ceapa, toci pătrunjelul. Aşezi salata într-o salatieră astfel: la mijloc conopida, împrejur morcovul ras stropit cu ulei, iar pe margine restul legume.
Peste roşiile tăiate felii pui ceapa, iar ţelina o amesteci cu puţină maioneză, cu care decorezi apoi şi conopida. Presari pătrunjel tocat.
Pofta buna!