Salata de toamna
PrinteazaSalata de toamna
- 400 g aluat de foietaj
- 1-2 mere verzi
- 1-2 pere
- 1/2 dovleac
- 1 gutuie
- 500 g branza de vaci
- 2-3 linguri zahar
- 50 g stafide
- 100 g unt
- scortisoara
Preparare:
Spală merele şi perele şi taie-le cubuleţe, cu tot cu coajă. Gutuia şi dovleacul, decojite, taie-le în cuburi foarte mici. Căleşte-le în unt topit, iar la final adaugă scorţişoara.
Intre timp, amestecă brânzica de vaci cu zahărul şi stafidele spălate. Pune aluatul într-un vas termorezistent uns cu puţin unt, înţeapă-lcu o scobitoare, adaugă brânzica frecată şi dă la cuptor pentru 15 minute. Scoate şi adaugă cubuleţe-le călite.
Mai dă la cuptor pentru 15-20 de minute. Serveşte salata după ce s-a răcorit, presărată cu zahăr.
Pofta buna!