Salată de ton cu avocado
PrinteazaSalată de ton cu avocado
Ingrediente:
- două cutii cu ton bucăţi
- 4 roşii
- 3 bucăţi de avocado
- 300 g caşcaval
- doi ardei capia
- un morcov
- doi cartofi
- două linguri de capere
- ulei de măsline
- două lămâi
- sare, piper
- mărar
- parmezan
Preparare:
Morcovul şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scot într-un castron şi, după ce s-au răcit, se taie în cuburi.
Bucăţile de avocado se curăţă de coajă, se taie în felii şi se stropesc cu sucul de la o lămâie ca să nu se oxideze. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.
Se foloseşte doar pulpa, iar miezul se poate păstra pentru altă reţetă. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în felii subţiri. Caşcavalul se taie în cuburi sau în felii mai subţiri. într-un castronel se amestecă uleiul de măsline cu sucul de la o jumătate de lămâie, sarea, piperul şi mărarul.
Legumele tăiate, caperele şi caşcavalul se pun într-un vas. Se toarnă deasupra vinegreta şi se amestecă. Se pun în farfurii, se adaugă feliile de avocado, bucăţile de ton şi se presară parmezan ras.
Salată de ton cu avocado
Pofta buna!