Salată de ton cu ceapa rosie si masline

Printeaza

O reteta de salata de ton cu ceapa rosie si masline din: oua, salata verde, ceapa rosie, rosii, masline, ton, ulei de masline, otet balsamic alb, sare si piper.

Ingrediente:Salată de ton cu ceapa rosie si masline

  • 4 ouă
  • 300 g salată verde
  • 1 ceapă roşie
  • 4 roşii
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 1 conservă ton în suc propriu (185 g)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet balsamic alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb ouăle tari 9 min. Se pregătesc salata verde şi legumele. Se rupe salata bucăţi şi se taie felii ceapa şi roşiile. Se lasă să se scurgă bine măslinele. Se trec ouăle fierte prin jet de apă rece, se decojesc şi se taie felii.

Se lasă să se scurgă tonul şi se fărâmiţează puţin cu furculiţa. Pentru dressing, se bate uleiul cu oţet, cu telul, se sărează şi se piperează. Toate ingredientele pentru salată se amestecă şi se repartizează în boluri; se stropesc cu vinegreta.

Salată de ton cu ceapa rosie si masline

Salată de ton cu ceapa rosie si masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.