Salata de ton cu crutoane si usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de ton cu crutoane si usturoi din: fasole verde, sare, boabe de fasole, ton, salata, ceapa, rosii cherry, paine alba, usturoi, unt, otet balsamic alb, supa de legume, ulei de masline, mustar, piper si masline.
- 250 g fasole verde
- sare
- 250 g boabe de fasole
- 400 g ton in suc propriu
- 2 capatani de salata
- 1 ceapa
- 250 g rosii cherry
- 2 felii paine alba
- 1 catei de usturoi
- 2 linguri unt
- 6 linguri otet balsamic alb
- 4 linguri supa de legume
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita mustar
- piper
- 60 g masline negre
Mod de preparare:
Se curata fasolea verde, se spala si se fierbe in apa cu sare circa 5 minute. Se trece prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se lasa sa se scurga conservele de fasole boabe si de ton; se marunteste tonul, se curata salata si se rup frunzele in bucati potrivite.
Rosiile cherry se spala si se taie jumatati. Se taie painea cuburi. Se toaca usturoiul si se prajeste intr-o tigaie cu unt. Se adauga cu cuburile de paine si se lasa sa se rumeneasca.
Se amesteca otetul cu supa, ulei si mustar; se sareaza si se pipereaza. Se amesteca ingredientele pregatite si maslinele, se toarna deasupra dressingul si se amesteca.
Salata de ton cu crutoane si usturoi
Pofta buna!