Salata de ton cu crutoane si usturoi

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de ton cu crutoane si usturoi din: fasole verde, sare, boabe de fasole, ton, salata, ceapa, rosii cherry, paine alba, usturoi, unt, otet balsamic alb, supa de legume, ulei de masline, mustar, piper si masline.

Ingrediente:Salata de ton cu crutoane si usturoi

  • 250 g fasole verde
  • sare
  • 250 g boabe de fasole
  • 400 g ton in suc propriu
  • 2 capatani de salata
  • 1 ceapa
  • 250 g rosii cherry
  • 2 felii paine alba
  • 1 catei de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 6 linguri otet balsamic alb
  • 4 linguri supa de legume
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar
  • piper
  • 60 g masline negre

 

Mod de preparare:

Se curata fasolea verde, se spala si se fierbe in apa cu sare circa 5 minute. Se trece prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se lasa sa se scurga conservele de fasole boabe si de ton; se marunteste tonul, se curata salata si se rup frunzele in bucati potrivite.

Rosiile cherry se spala si se taie jumatati. Se taie painea cuburi. Se toaca usturoiul si se prajeste intr-o tigaie cu unt. Se adauga cu cuburile de paine si se lasa sa se rumeneasca.

Se amesteca otetul cu supa, ulei si mustar; se sareaza si se pipereaza. Se amesteca ingredientele pregatite si maslinele, se toarna deasupra dressingul si se amesteca.

Salata de ton cu crutoane si usturoi

Salata de ton cu crutoane si usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.