Salata de valeriana cu branza
PrinteazaSalata de valeriana cu branza din: valeriana, feta, smantana, mustar, lamaie, pastrama, oua, castraveti, morcov, boia, sare, piper.
- 500 g valeriană
- 400 g feta
- 4 linguri smântână
- 2 linguriţe muştar
- 1 lămâie
- 150 g pastramă afumată
- 2 ouă
- 2 castraveţi
- 1 morcov
- boia dulce
- sare
- piper
- 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Se frig în tigaia nonaderentă fâşiile de pastramă până devin crocante.
Se bat ouăle, se asezonează cu sare şi piper, apoi se prăjeşte omleta pe ambele feţe. Se lasă să se răcească şi se taie fâşii de mărimea unor tăiţei.
Morcovul se dă pe răză-toarea mare. Castraveţii se taie în două, se îndepărtează miezul, apoi se taie. Se amestecă feta cu 2 linguri smântână, coaja rasă de la o lămâie şi piper.
Se formează biluţe din această compoziţie şi se tăvălesc prin boia.
Intr-un borcan se amestecă smântână rămasă cu muştarul, zeama de la V2 de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă valeriana, morcovul răzuit, castravetele, omleta şi pastrama.
Se pune salata în bolurile de servire, se ornează cu trufe de brânză şi se toarnă sos.
Pofta buna!