Salata de valeriana cu sos de portocale
PrinteazaSalata de valeriana cu sos de portocale din: amestec de valeriana si rucola, ardei gras, ridichi, oua, masline, portocale, mustar de dijon, unt, zeama de lamaie, sare, piper.
- 100 g amestec de valeriana si ruccola
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 legatura de ridichi
- 2 oua fierte
- cateva masline
pentru sos:
- 2 portocale
- 1 lingurita cu miere
- 1 lingura cu mustar de dijon
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală bine funzele de valeriană şi rucola, apoi tamponează-le cu un şervet absorbant. Amestecă-le cu fâşii de ardei gras, măsline, ridichi şi felii de ou fiert.
Separat, curăţă o portocală, tai-oîn cubuleţe şi înăbuş-o în unt topit, la foc iute. Toarnă sucul de la cealaltă portocală, zeama de lămâie şi un praf de sare şi piper.
Opreşte focul, apoi încorporează mierea şi muştarul. După ce s-a răcorit, stropeşte salata cu sosul astfel obtinut.
Salata de valeriana cu sos de portocale
Pofta buna!
Un big like pentru salata asta