Salata de varza alba si varza rosie
PrinteazaSalata de varza alba si varza rosie din: varza rosie, varzaalba, ardei, telina, ceapa, morcov, sare, sos de usturoi cu verdeturi, sare.
- 1 varză roşie de 1 kg
- 1/4 varză albă
- 1 ardei roşu tocat (gogoşar sau capia)
- 1 tulpină cu frunze de ţelină
- 2 cepe mijlocii
- 1 morcov mare
- sare
- sos de usturoi cu verdeţuri
- 2 linguri cu sare
Mod de preparare:
Curăţaţi varza roşie de frunzele veştede, spălaţi, tăiaţi sferturi, apoi tocaţi fâşii subţiri de 0,5 cm. Strângeţi în castron. Spălaţi şi tocaţi varza albă, puneţi-o peste varza roşie. Presăraţi amestecul cu sare, frământaţi cu mâna 1-2 min până când leguma lasă suc. Spălaţi cu apă rece, lăsaţi la scurs în sită de plastic.
Curăţaţi morcovul, ţelină, ceapa şi ardeiul roşu, tocaţi mărunt ardeiul, ceapa şi tulpina cu frunze de ţelină. Daţi morcovul pe râzătoare. Strângeţi în castron adânc.
Amestecaţi varza cu restul de legume, potriviţi de sare, stropiţi cu sos de usturoi cu verdeţuri (sos de usturoi: 1 ou, 1 lingură cu muştar, 6 linguri cu ulei de măsline, 1 lingură cu oţet, 1 lingură cu ceapă verde tocată, 2-3 căţei de usturoi, 2 linguri cu suc de lămâie, busuioc, 2-4 tije de pătrunjel).
Faceţi un sos de maioneză din gălbenuş, muştar şi ulei, condimentaţi cu oţet şi zeamă de lămâie. Amestecaţi cu ceapă şi usturoi tocate, busuioc şi pătrunjel tocate fin.
Serviţi cu legume.
Pofta buna!