Salată de varză alba (varianta)
PrinteazaSalată de varză alba
- 1 varză albă
- 2 linguri ulei
- otet
- sare
- piper
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Curăţăm varza de frunzele de deasupra. O tăiem în două şi scoatem frunzele una cîte una. Apoi curăţăm vinele cu un cuţit subţire. Din fiecare frunză facem un rulou şi o tăiem ca tăiţeii.
După aceea spălăm bine varza, o scurgem de apă pe o sită, o sărăm puţin şi o lăsăm cîteva ore să se moaie. Apoi o stoarcem şi o punem în salatieră.
Pregătim oţetul cu piper, zahăr (un vîrf de cuţit), ulei, amestecînd bine totul într-o ceaşcă, şi turnăm peste varză.
Dacă dorim ca varza să fie mai moale, opărim foile, le scurgem de apă pe sită, apoi le lăsăm să se răcească şi le tăiem ca tăiţeii. Mai departe procedăm la fel ca mai sus. Varza albă poate fi preparată ca salata verde, fără să fie stoarsă.
Poftă bună!