Salată de varză alba (varianta)

Printeaza

Salată de varză alba

Ingrediente:Salată de varză alba

  • 1 varză albă
  • 2 linguri ulei
  • otet
  • sare
  • piper
  • pu­ţin zahăr

Mod de preparare:

Curăţăm varza de frunzele de deasupra. O tăiem în două şi scoatem frunzele una cîte una. Apoi curăţăm vinele cu un cuţit subţire. Din fiecare frunză facem un rulou şi o tăiem ca tăiţeii.

După aceea spă­lăm bine varza, o scurgem de apă pe o sită, o sărăm puţin şi o lăsăm cîteva ore să se moaie. Apoi o stoarcem şi o pu­nem în salatieră.

Pregătim oţetul cu piper, zahăr (un vîrf de cuţit), ulei, amestecînd bine totul într-o ceaşcă, şi turnăm peste varză.

Dacă dorim ca varza să fie mai moale, opărim foile, le scurgem de apă pe sită, apoi le lăsăm să se răcească şi le tăiem ca tăiţeii. Mai departe procedăm la fel ca mai sus. Varza albă poate fi preparată ca salata verde, fără să fie stoarsă.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.