Salata de varza de Bruxelles cu morcovi si curmale
PrinteazaSalata de varza de Bruxelles cu morcovi si curmale din: varza, morcovi, curmale, usturoi, ardei, lamaie, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- un kilogram varză de Bruxelles
- 200 g morcovi
- 100 g curmale
- 4 căţei de usturoi
- un ardei gras galben
- o lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Varza de Bruxelles se curăţă, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită în care s-a adăugat o lingură de sare. Este gata când, dacă se introduc dinţii unei furculiţe în varză, aceştia pătrund cu uşurinţă. Se scoate din apă şi se pune într-o strecurătoare la răcit. Morcovii se curăţă de coajă, se fierb şi se taie în bastonaşe subţiri.
Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se taie în felii subţiri sau cubuleţe. Căţeii de usturoi se curăţă de foi şi se taie în felii subţiri. lntr-o cratiţă se încing trei linguri de ulei de măsline, se adaugă ardeiul şi usturoiul tocat. Se călesc timp de cinci minute sau până când devin maronii la culoare. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă două ceşti de apă şi sucul de lămâie.
Se lasă să fiarbă la foc potrivit până când sosul format a început să scadă. Se adaugă morcovii şi curmalele tăiate în felii şi se mai fierbe cinci minute. Apoi se opreşte focul şi se toarnă sosul peste varză.
Poftă bună!