Salata de varza de Bruxelles
PrinteazaSalata de varza de Bruxelles din: alune, seminte de chimion, ceapa, varza de bruxelles, coriandru, seminte de rodie, otet, zahar, ulei, mustar.
Pentru salata:
- 50 g alune de pădure fără coajă
- 1 linguriţă cu vârf seminţe de chimion
- 1 ceapă roşie mică, tocată fin
- 400 g varză de Bruxelles, tăiată fin
- 0 mână de coriandru, rupt (opţional)
- 100 g seminţe de rodie
Pentru dressing:
- coaja de la 1 portocală, plus 2 linguri de zeamă
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
- 3 linguri oţet de orez
- 1 lingură de zahăr
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe de muştar cu boabe
Mod de preparare:
Incinge o tigaie la foc mediu, pune alunele şi prăjeşte-le uscat timp de circa 8 minute, până când încep să devine aurii pe alocuri. Transferă-le pe o farfurie şi lasă-le deoparte să se răcească.
Prăjeşte seminţele de chimion in aceeaşi tigaie 30 de secunde, până isi eliberează aromele, apoi ia-le de pe foc. Adaugă toate ingredientele pentru dressing în tigaie, peste seminţele de chimion şi amestecă cu telul.
Asezonează după gust, adaugă ceapa şi lasă totul deoparte. Toacă alunele grosier.
Pune varza de Bruxelles feliată într-un bol mare, toarnă dressingul şi amestecă foarte bine. Las-o deoparte 10 minute sau până la 1 oră în frigider.
Adaugă coriandrul (dacă foloseşti), seminţele de rodie şi alunele, înainte de a o servi.
Pofta buna!