Salată de varză nouă cu ochiuri romaneşti
PrinteazaSalată de varză nouă cu ochiuri romaneşti
- 1 varză medie
- 4 ouă
- 1 salată verde
- 2 fire de ceapă verde
- 4 linguri ulei
- 10 linguri oţet
- 100 g nuci
- 40 g caşcaval ras
- 75 ml vin alb
- sare
- piper după gust
Mod de preparare:
Cureţi şi speli salata şi o laşi să se zvânte. Cureţi varza, o speli si o toci. Cureti si ceapa, o tai marunt si o pui sa se caleasca in 2 linguri in ulei. Cand a devenit aurie, pui si nucile taiate marunt.
După ce s-au inmuiat nucile, torni in tigaie 3 linguri de otet si vinul alb si lasi sa fiarba 5 minute, cu capac, la foc mic. Potrivesti de sare si piper si-l torni peste salata si peste varza. Mai torni un sos rece facut din 2 linguri de ulei si 2 linguri de otet.
Amesteci bine si le lasi asa cat timp faci ochiurile. pentru aceasta, pui la foc 2 l de apa combinate cu restul de otet si sare. Cand apa da in clocot, reduci focul si spargi ouale in ea.
Dupa ce s-au coagulat, le iei cu spumiera, scurgand bine apa si le asezi peste salată. Presari ochiurile cu cascaval ras.
Salată de varză nouă cu ochiuri româneşti
Poftă bună!