Salata de varza rosie cu ciuperci si patrunjel

Printeaza

Salata de varza rosie cu ciuperci si patrunjel din: varză roşie, ciuperci champignon, zeama de lamaie, unt sau mar­garină, pătrunjel verde, cartofi, sare, piper negru macinat.

Salata de varza rosie cu ciuperci si patrunjel

Ingrediente:

  • 1 varză roşie de aproximativ 500 g
  • 8 ciuperci champignon mari
  • zeama de la 1 lămâ­ie
  • 75 g unt sau mar­garină
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 500 g cartofi
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Cureţi varza de cotoare, o tai fideluţă şi o laşi 1 oră în apă cu puţină sare. O scurgi bine, apoi o înăbuşi într-o tigaie, la foc mic, împreună cu 25 g marga­rină topită încinsă.

Speli cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. Scurgi cartofii fierţi, îi decojeşti şi îi tai în ronde­le. Speli bine ciupercile, le tai în felii subţiri şi le căleşti în margarina topită care ţi-a rămas.

Amesteci varza icu ciu­percile şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Decorezi platoul cu feliile de cartofi. Presari totul cu sare şi piper după gust, precum şi cu verdeaţă tocată mărunt.

Salata de varza rosie cu ciuperci si patrunjel

Salata de varza rosie cu ciuperci si patrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.