Salata de varza rosie cu ciuperci si patrunjel
PrinteazaSalata de varza rosie cu ciuperci si patrunjel din: varză roşie, ciuperci champignon, zeama de lamaie, unt sau margarină, pătrunjel verde, cartofi, sare, piper negru macinat.
Ingrediente:
- 1 varză roşie de aproximativ 500 g
- 8 ciuperci champignon mari
- zeama de la 1 lămâie
- 75 g unt sau margarină
- 1 legătură pătrunjel verde
- 500 g cartofi
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Cureţi varza de cotoare, o tai fideluţă şi o laşi 1 oră în apă cu puţină sare. O scurgi bine, apoi o înăbuşi într-o tigaie, la foc mic, împreună cu 25 g margarină topită încinsă.
Speli cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. Scurgi cartofii fierţi, îi decojeşti şi îi tai în rondele. Speli bine ciupercile, le tai în felii subţiri şi le căleşti în margarina topită care ţi-a rămas.
Amesteci varza icu ciupercile şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Decorezi platoul cu feliile de cartofi. Presari totul cu sare şi piper după gust, precum şi cu verdeaţă tocată mărunt.
Salata de varza rosie cu ciuperci si patrunjel
Pofta buna!