Salată de varză roşie cu măr şi capere
PrinteazaSalată de varză roşie cu măr şi capere din: varza rosie, mere, unt, zahar, ceapa, scortisoara, dafin, cuisoare, capere, otet, sare, piper.
- 1 varză roşie
- 2 mere
- 50 g unt topit
- 1 lingură zahăr
- 1 ceapă
- 1/2 baton scortisoară
- 1 foaie de dafin
- 4 cuisoare
- 1 lingură capere
- 2 linguri oţet de vin roşu
- 1/8 1 vin roşu
- 1/8 oţet de vin roşu
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Curăţă ceapa de coajă şi înfige în ea cuişoarele. Toacă varza mărunt şi taie merele, curăţate de coajă, în cuburi mici. Topeşte untul şi sotează merele. Presară zahărul şi lasă la foc mic, până când se cararmelizează.
Adaugă varza tocată şi armestecă. Stinge cu oţetul şi vinul. Adaugă ceapa, scorţişoara şi foaia de dafin. Dă flacăra la minim, acoperă vasul cu capac şi lasă să se înââbuşe. Adaugă sare, piper şi caperele. Inlătură ceapa şi serveşte.
Poftă bună!