Salata de varza rosie in otet
PrinteazaSalata de varza rosie in otet din: varza, otet, sare, hrean, boabe de mustar.
- varza rosie
- otet
- apa
- sare
- hrean
- boabe de mustar
Mod de preparare:
Se alege varză roşie bine îndesată, se curăţă de frunzele veştejite de deasupra, apoi se taie în două şi se toacă în şuviţe foarte subţiri.
Se prepară oţetul, adăugând, la un litru oţet de 9°, un litru şi jumătate apă şi 30 g sare la fiecare litru de lichid, apoi se pune la fiert şi se lasă să dea câteva clocote.
Se aşează varza în borcane, îndesând-o bine pentru a încăpea cât mai multă, iar printre rânduri se pun felii subţiri de hrean care dau un gust bun salatei şi ajută la conservarea acesteia.
Deasupra se pune un săculeţ cu boabe de muştar şi două scândurele în cruciş ca să se aşeze bine varza. Când oţetul clocoteşte, se toarnă în borcan, care se leagă imediat cu folie adezivă şi, după ce s-a răcit complet, se aşează la păstrat.