Salata de verdeturi cu branza
PrinteazaSalata de verdeturi cu branza din: salata verde, loboda, piept de pui, ulei, branza, iaurt, mustar, marar, sare, piper.
- 6-8 frunze de salată verde şi lobodă
- 2 cepe verzi
- 100-150 g piept de pui
- 1 felie pâine integrală
- 1-2 linguri ulei de măsline
- sare piper
Dressing:
- 3 linguri brânză de burduf
- 3-6 linguri iaurt
- 1-2 linguriţe muştar
- 1 lingură mărar verde tocat mărunt
- sare
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fâşiuţe mici, se presară cu sare şi piper, apoi se prăjeşte în ulei încins. Pâinea se prăjeşte şi se taie în cubuleţe.
Frunzele de salată şi de lobodă se spală, se scurg şi se rup în bucăţi mici, iar ceapa verde se taie rondele subţiri.
Pentru dressing se amestecă brânza de burduf cu iaurtul, cu usturoiul pisat, muştarul şi se asezonează cu sare şi mărar.
Se amestecă bine şi se subţiază cu iaurt. Se amestecă ingredientele pentru salată într-un bol, se toarnă dressingul şi se serveşte.
Pofta buna!