Salata de verdeturi

Printeaza

Salata de verdeturi din: mazare, sparanghel, zahar, otet, castravete, dovlecel, salata, ceapa, avocado, marar, branza feta, sare, piper.

Ingrediente:Salata de verdeturi

  • 100 g boabe de mazăre proaspete
  • 4 tije de sparanghel alb
  • 1 vârf de linguriţă zahăr brun
  • 30 ml oţet de mere
  • 1 castravete tăiat felii
  • 1 dovlecel feliat
  • 1 salată verde
  • 2 cepe verzi
  • 1 avocado feliat
  • 2 fire mărar tocate
  • 55 g brânză feta mărunţită
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Se aşază mazărea în sita vasului de fiert la aburi; se lasă să fiarbă 1 min., apoi se strecoară.

Se decupează capetele lemnoase de la firele de sparanghel (cca 3 cm), apoi tijele se taie în trei. într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei de măsline, se rumenesc uşor tijele de sparanghel, se adaugă puţin zahăr brun şi se lasă să se caramelizeze 1 min.

Se stinge cu 30 ml oţet. Se scot cu o spatulă tijele, iar zeama din tigaie se pune deoparte şi va fi folosită ca dressing pentru salată.

Intr-un bol mare se amestecă mazărea cu sparanghelul, castravetele, dovlecelul, salata verde, avocado şi mărarul. Se condimentează cu sare, piper şi se toarnă dressingul. Se poate servi separat, alături, o garnitură de brânză feta.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.